Home
Seizoen 2018-2019
Alle seizoenen
Nieuws
Links
Losse Kaarten
Abonnementen
Sponsors
Betalingen
Vriend worden?
Wie waren er?
Route
Contact

 Nieuws

11-11-2017 
Hier vindt u , zoals beloofd, het volledige programma van het concert van Thomas Oliemans en Bert van den Brink:
Programma
15-06-2017 
 
Voor het komende seizoen heeft Post Makelaars, een trouwe sponsor van het eerste uur, zich helaas teruggetrokken als sponsor. Wij hebben er begrip voor dat er keuzes gemaakt moeten worden en bedanken Post voor jarenlange trouwe ondersteuning. Gelukkig hebben wij ook een nieuwe sponsor gevonden en wel Kroon Advocaten. Hartelijk dank voor jullie steun!
23-01-2016 
Onlangs is onze website door vreemden gehackt. Sommige klanten kregen na de bestelling een betaallink van ideal in de bevestigingsmail. Deze betaallink was niet van ons.
Inmiddels is dit probleem opgelost, maar we willen u vragen alert te blijven. Wij werken dus NIET met een betaallink en/of ideal. U kunt uw bestelde kaarten betalen door het bedrag over te maken naar rekeningnummer NL47 RABO 0303 9534 62, t.n.v. Stichting Seinconcerten te Hilversum ovv van uw factuurnummer.
17-09-2015 
We hebben een nieuwe nieuwsbrief gemaakt. Wilt u deze ontvangen, meldt u zich dan hier aan.
09-09-2015 
Op 'youtube' staat een tip van acteur Peter Blok, klik hier om het te bekijken.
09-09-2015 
 
Dit jaar heeft de Gemeente Hilversum besloten om de serie Seinconcerten weer financieel te ondersteunen. In het begin van het bestaan van de Seinconcerten was dat ook al het geval, maar de laatste jaren niet meer. Omdat de nieuwe stichting na de doorstart van de serie weer helemaal opnieuw is begonnen, en alle steun kan gebruiken, heeft de gemeente besloten een subsidie toe te kennen. We zijn de gemeente Hilversum daar enorm dankbaar voor!
09-09-2015 
 
Vanaf dit seizoen zijn er weer speciale prijzen voor kinderen en bezitters van een cjp-kaart. Omdat het bestuur van Seinconcerten het erg belangrijk vindt dat ook de jonge generatie kennismaakt met klassieke muziek in het algemeen en de Seinconcerten in het bijzonder, is besloten een korting op de toegangsprijs aan deze doelgroep te geven. Bovendien is het op deze manier aantrekkelijk voor u om eens een (klein)kind mee te nemen. De prijs voor kaarten voor cjp-houders en kinderen tot 12 jaar wordt nu €10. We hopen veel jonge bezoekers te mogen begroeten in het komende seizoen! Welkom!
01-09-2015 
Binnenkort vindt er in Hilversum een benefietconcert plaats waarvan de doelstellingen door de stichting Seinconcerten van harte worden ondersteund en we bevelen het concert dan ook graag aan u aan:

In het kader van Heel Hilversum Helpt Viore geeft Paolo Giacometti een uniek pianorecital op zondag 20 september om 15:30 in het MCO gebouw. Het programma omvat werken van Rossini, Ravel, Satie en Debussy.

Viore (www.viore.org) is een inloop-, informatie- en activiteitencentrum voor mensen die leven met de gevolgen van kanker. Dat wil zeggen voor mensen die kanker hebben (gehad), voor hun naasten en voor nabestaanden.

Kaarten á € 15,- zijn te bestellen via www.heelhilversumhelpt.nl.
31-05-2015 
 
Op 21 mei 2015 is bij Notaris Van Hengstum en Stolp de oprichtingsakte van een nieuwe Stichting getekend: de stichting Seinconcerten. Van 2000-2015 werden de Seinconcerten georganiseerd door Stichting Signaal Muziekproducties van oprichter Wouter den Hond, maar deze stichting wordt in 2015 opgeheven en daarom moest er een nieuwe stichting komen. Op de foto ziet u voorzitter Luuk Vijverberg en secretaris Mardou van Leeuwenstijn, beiden vrijwilligers van het eerste uur, die zich samen met de andere bestuursleden graag in willen zetten voor een succesvolle doorstart van de Seinconcerten.
30-09-2013 
Het Osiris Trio viert 25 jaar, met muziek van 1845 tot morgen, graag met u:
Vijfentwintig jaar samenspel op het hoogste niveau brachten Peter Brunt, Larissa Groeneveld en Ellen Corver op de belangrijkste kamermuziekpodia van de wereld. Met een repertoire dat de gehele literatuur voor pianotrio omvat, is dit gezelschap al een kwart eeuw ambassadeur van de Nederlandse kamermuziek. Behalve de mooiste trio's van de grote meesters, speelt het in opdracht geschreven
nieuwe stukken. Geheel in stijl brengt het Osiris Trio in dit jubileumprogramma een splinternieuw trio en de bewerking van een expressionistisch strijksextet. Tot slot speelt het een van de bekendste trio's uit het repertoire. Op de kop af vijfentwintig jaar na het debuutconcert klinkt juist dat grandioze werk waarmee deze musici voor het eerst als Osiris Trio optraden.

30 november 2013, Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
20.15u
Meer info en kaarten via www.muziekgebouw.nl
15-05-2013 
Geachte bezoeker,

Het Seinconcert van 7 juni zal plaatsvinden in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO), en niet in de Morgenster.
Het MCO bevindt zich aan de Heuvellaan 33, Hilversum. U kunt bij de aankondiging van het concert een link naar de routekaart vinden.

Helaas heeft Natalie Clein haar recital op 7 juni as af moeten zeggen. Zij is woonachtig in Engeland maar mag op doktersadvies niet meer vliegen in verband met haar zwangerschap.
Hoewel wij dit betreuren ben ik zeer verheugd u te kunnen melden dat wij een meer dan uitstekende vervanging hebben kunnen regelen.
De Britse celliste Gemma Rosefield zal Natalie vervangen. Gemma wordt begeleid door haar eigen pianist, Tim Horton.
Het programma wordt zo goed als ongewijzigd overgenomen.
Meer informatie vind u in het seizoensoverzicht.

Ik hoop op uw begrip,

Met vriendelijke groet,
Wouter den Hond
programmeur
14-01-2013 
 
Zoals u afgelopen vrijdag is meegedeeld, geef ik hierbij u het programma zoals Cédric Tiberghien het gespeeld heeft.

Bach Partita nr. 2
Bach/Brahms Ciaconne voor de linkerhand
pauze
Schubert Duitse dansen D.790 en D.820
Schubert Sonate in c klein D.958

toegift was van Debussy, La cathédrale engloutie.

Ik wil u hartelijk danken voor de positieve woorden die vele van u hadden na afloop van dit concert.
We zullen proberen het duo voor een komend seizoen alsnog uit te nodigen.

Met vriendelijke groet,

Wouter den Hond

programmeur
25-05-2011 
 
Op zondagmiddag 29 mei a.s. gaat er iets bijzonders gebeuren in Amsterdam...

De bezuinigingen van het kabinet betekenen een onevenredig zware aanslag op het MCO en brengen het voortbestaan in gevaar: de drukbezochte concerten van het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest, en de activiteiten van de Muziekbibliotheek en Educatie. Halvering van het budget heeft afbraak tot gevolg. Het zou het einde betekenen van ten minste twee ensembles, de muziekbibliotheek en educatie. Van het Concertgebouw Amsterdam en Vredenburg Utrecht komt de exploitatie in grote problemen. De politieke partijen in de Tweede Kamer beslissen nu over het voortbestaan.

Volg ons op zondag 29 mei a.s. via www.mco.nl of kijk op Facebook, Twitter of Youtube.
21-12-2010 
 
DEN HAAG - De verhoging van de btw op podiumkunsten wordt waarschijnlijk uitgesteld tot 1 juli. Het kabinet komt met die handreiking tegemoet aan de grote weerstand die in de Eerste Kamer leeft tegen de maatregel.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD) heeft dit voostel zojuist gedaan.


Geert Wilders
Vanochtend meldde hij de senaat nog dat er niets meer aan de maatregel viel te doen, omdat er geen meerderheid voor een alternatief in de Tweede Kamer was. Lees: omdat Geert Wilders geen alternatief wilde.

De senaat was daar zo verbolgen over, dat premier Rutte van vakantie werd teruggeroepen. Maar na de knieval van Weekers trok SP-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Tiny Kox die eis in.

In de pauze van het kamerdebat was er koortsachtig overleg binnen het kabinet, maar ook met gedoogpartner Wilders. Iedere wijziging van het regeerakkoord die financiele gevolgen heeft, moet door hem worden goedgekeurd.

Maximaal haalbare
Door het verzet van de Eerste Kamer was het 'maximaal haalbare' dat de btw-verhoging voor de podiumkunsten een half jaar wordt uitgesteld, zei PVV-leider Geert Wilders tegen persbureau ANP. Maar het belangrijkste is volgens Wilders dat de maatregel definitief wordt uitgevoerd.
20-12-2010 
 
Het kabinet zal de btw-motie van de Eerste Kamer niet uitvoeren en houdt vast aan de verhoging van de btw op theater- en concertkaartjes.

Wel zal het kabinet de ontwikkelingen in de kunstwereld de komende tijd nauwgezet volgen, schrijft het Kabinet maandag aan de senaat.

Schade
Als blijkt dat de verhoging van de btw op toegangskaartjes van 6 naar 19 procent 'onevenredig schade toebrengt aan de sector', dan zal het kabinet dit nadrukkelijk betrekken bij een nieuwe visie op het belastingstelsel, die volgend voorjaar naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

De Eerste Kamer kan de btw-verhoging nu alleen nog tegenhouden door dinsdag het hele belastingplan te verwerpen, maar die kans wordt niet groot geacht. Het debat over het belastingplan begint maandagavond.

Nihil
Het kabinet schrijft in de brief aan de senatoren dat de afgelopen week in de Tweede Kamer nog wel is gepolst of een wijziging van het eerdere btw-voorstel kans van slagen zou hebben, maar die kans bleek 'nihil'. Eerder blokkeerde de PVV in de Tweede Kamer al een voorstel om de maatregel aan te passen of later in te voeren.

Het kabinet wil met de btw-verhoging op kaartjes en kunstvoorwerpen in totaal 90 miljoen euro ophalen. In de Tweede Kamer was er ook veel verzet, maar drie alternatieven en een motie om de maatregel later in te voeren werden allemaal verworpen. Behalve de samenwerkingspartijen VVD, CDA en PVV waren ook de ChristenUnie en de SGP voor de btw-verhoging.

Nucleair scenario
De Eerste Kamer nam daarna een motie van PvdA-fractievoorzitter Han Noten aan, waarin het kabinet wordt gevraagd af te zien van de verhoging. Alle oppositiepartijen stemden daar voor en ook de regeringspartijen VVD en CDA waren niet gelukkig met de belastingverhoging. Premier Rutte zegde toe 'heel serieus' te kijken naar de motie, maar stelde tegelijk dat afstemmen van het belastingplan wat hem betreft een 'nucleair scenario' was.
23-03-2010 
 
Graag wil ik u melden dat het hele nieuwe seizoen online te vinden is.
Een keur aan internationaal vooraanstaande jonge musici zal Hilversum dit seizoen aandoen. Dat ons podium nadrukkelijk over de grenzen kijkt mag inmiddels als vanzelfsprekend beschouwd worden. De ambities om de Seinconcerten onverminderd als toonaangevend klein podium te profileren is hiermee nog altijd aanwezig.

Of u nu van Duitse, Franse, Engelse of Amerikaanse muziek houdt; bij de Seinconcerten hoort u alles op onbetwist hoog niveau.

U kunt erbij zijn, door online uw passepartout te bestellen. Door daarnaast toe te treden tot onze Vriendenkring kunt u zich van de beste plaatsen verzekeren.

Wees erbij!

Met hartelijke groet,

Wouter den Hond
Artistiek en zakelijk leider

09-03-2010 
 
Graag wil ik u op de hoogte te houden over de recente
ontwikkelingen in de carrière van de Belgische violist Yossif Ivanov, die het laatste concert in dit seizoen bij ons te gast is.

Na drie geslaagde opnames voor het label Ambroisie/Naïve - twee recital-CDs en een opname met deFilharmonie van Vlaanderen - zal in de komende maanden een nieuwe CD verschijnen, in samenwerking met het Orchestre de l'Opéra National de Lyon (zonder twijfel één van de beste orkesten van Frankrijk) en dirigent Kazushi Ono. Repertoire : het vioolconcerto "L'Arbre des Songes" en "Sur le même Accord" van Henri Dutilleux, alsook het vioolconcerto van de Belgische componist Rafaël D'Haene.

De komende maanden zijn enkele belangrijke niet-Europese debuten met orkest gepland : in de Verenigde Staten (tournee met de London Philharmonic onder leiding van chefdirigent Vladimir Jurowski) en in Asië (Singapore Symphony en Malaysian Philharmonic Orchestra). Verder zijn er concerten gepland met ondermeer het Chamber Orchestra of Philadelphia, het Milano Verdi Orchestra (o.l.v. Muhai Tang), het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orchestra I Pomeriggi Musicali, het Orchestre Philharmonique de Liège (tournee door Centraal- en Oost-Europa), het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest (met deze laatste orkesten is telkens een concert in het Concertgebouw van Amsterdam gepland !).

Onlangs speelde Yossif Ivanov recitals op het Beethovenfest Bonn, op het Festival van Vlaanderen (een programma met enkel werk uit de 20-ste eeuw) en voor de Istituzione Universitaria dei Concerti te Rome. Daarnaast gaf hij concerten met het deFilharmonie van Vlaanderen (o.l.v. Philippe Herreweghe), het Orchestre Symphonique de Mulhouse, het Residentieorkest(o.l.v. Neëme Järvi), het Konzerthausorchester Berlin (o.l.v. Marin Alsop) en het Orchestre Métropolitain du Grand Montréal (o.l.v. Leo Hussain).

Er zijn nog kaarten voor zijn optreden in juni in Hilversum, via deze site te bestellen...
07-11-2009 
 
Winnaar van de Klassieke Muziekprijs voor de nieuwe generatie musici: Cora Burggraaf
Cora Burggraaf beschikt over grote communicatieve kwaliteiten en een buitengewoon expressieve persoonlijkheid. Eigenschappen die zowel in opera, als in de intieme setting van een liederenrecital onontbeerlijk zijn. Zij zet haar talenten dan ook breed in, zoals o.a. blijkt uit haar debuut als actrice in 2008 bij jeugdtheater Artemis. In het seizoen 2009-2010 wordt Cora Burggraaf in de serie Rising Stars voorgesteld aan het Europese publiek (ECHO). Een introductie die operaliefhebbers nauwelijks nodig zullen hebben: zij kennen deze jonge mezzosopraan van de groeiende lijst operarollen die ze zong in o.a. Salzburg, Londen, Amsterdam, maar ook in Los Angeles. Met haar vertolking van Stéphano in Gounods Roméo et Juliette, recentelijk onder andere in de Matinee op de Vrije Zaterdag te beluisteren, maakte ze duidelijk klaar te zijn voor een volgende stap in haar carrière. Haar enthousiasme en openheid, maar bovenal haar prachtige stem maken haar tot één van Nederlands meest veelbelovende jonge zangeressen.
10-09-2009 
 
'In de eerste plaats moeten de musici jeugdig zijn, ze moeten het niveau hebben een internationale carrière te kunnen maken en ze moeten een breed repertoire hebben.' Concertgebouwdirecteur Martijn Sanders somt de criteria op voor de serie jong talent die de European Concert Hall Organisation (ECHO) nu voor het veertiende jaar organiseert. Een rising star is volgens de formule van dit gezelschap directeuren van vooraanstaande concertzalen niet alleen een rijzende ster, maar veel meer nog een reizende ster.

Elk lid van de ECHO draagt jaarlijks een veelbelovende solist of combinatie van musici voor uit eigen land. Degenen die voor deze serie zijn uitverkoren, kunnen meteen een tournee noteren met optredens in de Musikverein in Wenen, de Kölner Philharmonie, de Symphony Hall Birmingham, de Alte Oper Frankfurt, Stockholms Konserthus, het Concertgebouw in Amsterdam en sinds dit jaar ook de Carnegie Hall in New York.

U zult dit seizoen vele talenten die in de serie van de ECHO hebben opgetreden aantreffen in de Morgenster.
23-02-2009 
 

Met het aanstaande seizoen 2009-2010 beleeft de serie Seinconcerten in de Hilversumse Morgensterkerk haar 10-jarig jubileum. Om dit te vieren heeft de organisatie, die geheel uit vrijwilligers bestaat, flink in de bus geblazen. In maar liefst 7 concerten kunt u een flink aantal nationaal en internationaal hoog aangeschreven musici beluisteren.

Te gast zijn ondermeer solisten, die in het mondiale concertcircuit als 'Rising Star' op de belangrijkste podia, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Musikverein te Wenen, Carnegie Hall in New York, en de Philharmonie in Berlijn, reeds wereldfaam hebben verworven.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de serie Seinconcerten een immer groeiende reputatie heeft; met inzet van vrijwilligers en met steun van Gemeente en sponsors heeft Hilversum sinds de oprichting in 2000 een juweel van een concertserie, die artistiek gezien inmiddels vergeleken kan worden met de beste podia.

Het 50ste Seinconcert op 25 september is gelijk de aftrap van het jubileumseizoen. Nino Gvetadze, winnares de 2de prijs, de persprijs en de publieksprijs van het Internationale Liszt Concours 2008 geeft een meeslepend pianorecital, met werk van Chopin, Ravel en Liszt.
Verder zijn er optredens van Rising Stars Marie Hallynck (cello) en Cora Burggraaf (mezzosopraan).
Voorts zal de Bulgaars/Belgische violist Yossif Ivanov een virtuoos recital geven. Ivanov was in 2005 naast Rising Star ook nog Publieks Prijs- en Tweede Prijs winnaar op het meest prestigieuze vioolconcours ter wereld: de Koningin Elizabeth Wedstrijd.
Daarnaast speelt het Nederlandse Ruysdael Kwartet een prachtig programma met werk van Beethoven en Tsjaikofski. Dan is er een internationaal pianotrio met Antje Weithaas (viool), Quirine Viersen (cello) en Silke Avenhaus (piano) in een memorabele Brahms-avond. Er staat ook nog een verbazingwekkende avond op stapel rond contrabassist Rick Stotijn, met werken van Bach, Bottesini en Samson.

Om u op weg te helpen: de abonnementenverkoop voor de Seinconcerten loopt via de website. www.seinconcerten.nl
Een passe-partout voor 7 concerten kost slechts 75 Euro. Daarnaast zijn er ook twee kleinere series te bestellen -'Tijdgeest' en 'Strijkers'-, die resp. 3 en 4 concerten bevatten. Alles te regelen via onze uitgebreide website.


Wouter den Hond
Artistiek en zakelijk leider Seinconcerten
26-11-2008 
 
Het Matangi Quartet, dat vrijdag 13 maart a.s. bij ons te gast is, heeft de derde prijs gewonnen op het 5e Internationale Kamermuziek-concours JOSEPH JOACHIM 2008 in Weimar.

Na twee rondes wist Matangi één van de vijf finaleplaatsen te bemachtigen. De finale vond plaats op 15 november, met drie strijkkwartetten en twee pianotrio's. De eerste prijs werd gewonnen door het Pools/Duitse Quarrel Quartet, de tweede prijs ging naar het Duitse Leibniz Trio.

Matangi werd geprezen om zijn gevoel voor stijl, zijn geconcentreerde samenspel en de warme klank. De jury verklaarde dat het niveau van de prijswinnaars zeer dicht bij elkaar lag. Het Matangi Quartet ontving een speciaal compliment van de directeur van de Hochschule für Musik FRANZ LISZT in Weimar, organisator van het concours. Zij prees de bijzondere kwaliteit van de instrumenten van Matangi, die allemaal van Nederlandse makelij zijn. De cello en de eerste viool van het kwartet zijn in bruikleen gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Op 16 november vond de officiële prijsuitreiking plaats, waar de drie prijswinnaars een gezamenlijk concert verzorgden dat tevens werd opgenomen en live uitgezonden door de Mitteldeutschen Rundfunk. Matangi kon deelnemen aan dit kamermuziekconcours mede dankzij een bijdrage van de Stichting Cultuurfonds Soetelieve.
27-08-2008 
 
Jarenlang liep hij vrijwel elk Seinconcert naar binnen, als muziekliefhebber. Dat zal niet veranderen dit seizoen, nu hij ook sponsor is.

Sinne Kruijssen heeft besloten dat het er maar eens van moest komen: zijn goedlopende tandartspraktijk Kruijssen is nu sponsor van de Seinconcerten, per direkt. De praktijk is gevestigd in Laren, en veel van zijn patiënten zijn ook bezoeker van de Seinconcerten. 'Ik kwam in de zaal regelmatig bekende gezichten tegen. Mijn besluit te gaan sponsoren is vooral te zien als een uitgebreid soort Vriendschap. Ik ondersteun de serie van harte, ben fan, en wil met mijn bijdrage de cultuur in 't Gooi ondersteunen, in het bijzonder de Seinconcerten.'

Uiteraard zijn wij blij met dit sponsor-initiatief, en we hopen dat er meer bezoekers zijn voorbeeld zullen volgen...
22-08-2008 
 
Violiste Lisa Jacobs heeft op woensdag
20 augustus de Grachtenfestivalprijs 2008 gewonnen
in het Muziekgebouw aan het IJ. Ernst Veen (directeur van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam) reikte de prijs uit.
De Grachtenfestivalprijs is vorig jaar in het leven
geroepen ter gelegenheid van de tiende editie van het festival. Het Grachtenfestival vroeg Nederlandse klassieke musici veelbelovende, jonge collegas te nomineren. De zes meest genoemde namen kwamen op een shortlist. Het Grachtenfestival-publiek koos uit deze zes namen Lisa als hun grote favoriet.
Onderdeel van de prijs is een concert in een prestigieuze
concertserie in Sint-Petersburg, Rusland.
Lisa Jacobs is 17 april a.s. te gast in de serie Seinconcerten.
19-07-2008 
 
De Rabobank Hilversum - Vecht en Plassen en de Seinconcerten hebben op onlangs een sponsorovereenkomst ondertekend. Daarmee is een tweejarige relatie tussen beide instellingen bezegeld. De Rabobank wordt met ingang van 1 augustus 2008 de nieuwe sponsor van de gereputeerde concertserie. De Seinconcerten die concerten van een zeer hoog niveau organiseert in de Morgensterkerk te Hilversum, was op zoek naar niet alleen een sponsor maar ook naar een instelling welke affiniteit had met haar eigen doelstelling en streven. Bij de Rabobank Hilversum - Vecht en Plassen werd de juiste snaar geraakt. Deze wilde graag bijdragen aan de continuïteit van dit fantastische initiatief van een grote groep vrijwilligers. De coöperatie tussen de Rabobank en de Stichting past goed bij de uitgangspunten van de bank. Dhr. F. Theunisse, kantoordirecteur Rabobank Hilversum - Vecht en Plassen: 'De Seinconcerten zijn er in de afgelopen 9 jaar, door de creatieve programmering, in geslaagd om Hilversum met de Morgensterkerk als concertpodium een regionale uitstraling te geven. Het kan als zodanig op één rij gezet worden met de gerenommeerde Nederlandse kamermuziekpodia. Een coöperatief streven van vrijwilligers, dat de Rabobank Hilversum - Vecht en Plassen erg aanspreekt.'
De zakelijk leider en tevens programmeur van de Seinconcerten, Wouter den Hond, is erg verguld met de komst van de Rabobank als nieuwe sponsor. 'Het eerste idee over een mogelijke relatie met de Rabobank ontstond toen ik van de Nationale Vrijwilligers organisatie en de Rabobank het Lokaal Compliment uitgereikt kreeg in het kantoor van de Rabobank Hilversum. Een geldprijs, waarmee de programmering destijds kwalitatief op een nog hoger plan getild kon worden. Toen werd mij duidelijk dat de bank zich net als wij verbonden voelt met vrijwilligerswerk. Vrijwillig, maar niet vrijblijvend; we zijn altijd al ambitieus geweest. Wij zochten ook naar een sponsor die meer kan bieden dan alleen financiële ondersteuning. De juist ook grote plaatselijke betrokkenheid van de Rabobank voegt de juiste dimensie toe en biedt de stichting inspiratie op het gebied van professionalisering op organisatorisch en bestuurlijk niveau. Ze begrijpen het belang en de waarde van het plezier dat wordt beleefd aan het maken van muziek en de voldoening van het organiseren van evenementen. De Rabobank heeft een naam hoog te houden op het gebied van cultuursponsoring.'
13-05-2008 
Tjako Fennema schreef in de Gooi & Eemlander:

Organisator Wouter den Hond (40) kijkt vanuit zijn voordeur uit op de Morgensterkerk.
Toen het gebouw in 2000 uit de steigers kwam liep hij als belangstellende buurman naar binnen en raakte onder de indruk van de ruimte en de amfitheateropstelling. Daar moet een concertcentrum komen, zo wist hij het kerkbestuur te overtuigen. Hij is aan alle kanten gaan lobbyen om in de Morgensterkerk een concertserie op te zetten; hij vond sponsors, Super de Boer en AH voorop, hij recruteerde vrijwilligers en nodigde topmusici uit te komen spelen.. Die kon en kan hij gemakkelijk bereiken via zijn functie als violist in het Radio Filharmonisch Orkest. Nu na 7 seizoen kijken hij en Hilversum terug op een succesverhaal. Opmerkelijk is dat er inmiddels uit verscheidene hoeken optredens worden georganiseerd in de Morgensterkerk. Hilversum Over 't Spoor is een goedlopend concertcentrum rijker! En de buurt weet de weg goed te vinden naar de vrijdagavond Seinconcerten. De straten in de omgeving van de Morgenster krijgen jaarlijks een folder in de bus en de voorintekening loopt uitstekend. 'En ik sta ook nog eens verbaasd hoeveel abonnementen worden geboekt buiten Hilversum'. Recent wapenfeit is de aanschaf van een professionele verplaatsbare toneellichtinstallatie omdat de bestaande verlichting in de kerkzaal geen uitlichting kent. 'Aan de vooravond van een concert bouwen we met een paar buren die lichtinstallatie in een half uur op', aldus Den Hond. In het seizoen 2008-2009 zijn zeven concerten geprogrammeerd, 4 met als thema 'Strijkers' en 3 met als thema 'Tijdgeest'.
Kroon op de spannende programmering is het 7 november optreden van de wereldberoemde celliste Marie Hallynck. Zij trad reeds op in alle beroemde concertzalen in Europa en speelde zelfs in Carnegie Hall. Het welbekende Nederlandse Matangi kwartet komt ook (met Zemlinsky, Webern en Brahms). En de veelgevraagde hoboïst Bart Schneemann brengt met celliste Lucia Swarts en clavecinist Menno van Delft op authentieke instrumenten een avond vol statige muziek van Marin Marais, Rameau, Boismortier en Telemann. Opwindend ook wordt een avond met muziek van Debussy en Messiaen (Quatuor pour la fin du temps).
Elk concert getuigt van een inspirerende programmering, kortom de combinatie van werken levert meer op dan de som der delen. Een passepartout voor 7 concerten kost € 75.- . De serie Strijkers (4 avonden) kost € 45.-, de serie Tijdgeest (3 avonden) € 35.- . Losse kaarten gaan voor € 12,50. De informatieve site bevat alle programmagegevens en biedt online bestelmogelijkheden: www.seinconcerten.nl. Noteer alvast de data: vrijdag 5 september, 10 oktober, 7 november, 30 januari 2009, 13 maart, 17 april en 12 juni 2009. Het seizoen 2007/2008 wordt dezer dagen, vrijdag 23 mei, afgesloten met een recital van de winnaar van het Franz Liszt pianoconcours, Vitaly Pisarenko. Hiervoor zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

TJAKO FENNEMA
14-04-2008 
 

De Eerste Prijs van het 8ste Internationaal Franz Liszt Pianoconcours is door de internationale Jury toegekend aan pianist Vitaly Pisarenko (Oekraïne, 1987).
De Georgische pianiste Nino Gvetadze (1981) ontving de Tweede Prijs en tevens de Prijs van de Muziekkritiek, toegekend door de Internationale Persjury voor de beste prestatie tijdens de Halve Finale. Gvetadze was ook favoriet bij het publiek en won de Van Lanschot Bankiers Publieksprijs. De Derde Prijs werd toegekend aan Hongaars/Oekraïense Anzhelika Fuks (1985).

De Henk de By Aanmoedigingsprijs, door de jury toegekend voor de beste deelnemer tot en met 21 jaar met uitzondering van de finalisten, ging naar Yuhi Ozaki (Japan, 1989).

De prijzen werden uitgereikt door Burgemeester Aleid Wolfsen na afloop van de Finale van het Concours, zaterdagavond 12 april in een uitverkocht Beatrix Theater.
21-05-2007 
 
U krijgt nu op vertoon van een voordeelbezorgerpas van De Gooi en Eembode maar liefst 25 procent korting op de kaarten die u bij de voorverkoopadressen haalt. De Hilversumse Boekhandel en Super de Boer Van Dam hebben losse kaarten in de voorverkoop. Vraag de pas aan bij de Gooi en Eemlander en profiteer van de aantrekkelijke korting: 7,50 Euro in plaats van 10 Euro!

Deze actie geldt voor seizoen 2007-2008.

Prijsstelling voor seizoen 2008-2009 is nog niet bekend, en ook het kortingspercentage is nog niet vastgesteld. Vast staat dat de korting alleen geldt voor losse kaarten.

Voor de spelregels : zie Houders Voordeelbezorgerspas
23-04-2007 
De eerste dubbel-cd, met pianist Bas Verheijden aan de piano - komend seizoen te beluisteren in de serie Seinconcerten-, bevat werken van Franck, Stravinsky, Debussy, Poulenc en Tchaikovsky en oogstte veel lof in verschillende muziektijdschriften en kranten: "intense, sensitieve, natuurlijke virtuositeit, ontwapenende muzikaliteit"(NRC 2004) "Van de subtiele stemmingen van Debussy tot de uitdagende speelsheid van Stravinsky, alles klopt" (Luister 2005) "Speelt als een engel"(Parool 2004)

Haar tweede cd, met pianist Inon Barnatan, bevat werken van Schubert en komt in 2007 uit bij Challenge Records. Onder meer de op 20 april gespeelde Fantasie van Schubert staat op deze cd. U vindt elders op onze site de recensie van dit concert. Meer informatie over de cd verkoop verkrijgt u bij de Muziekerije.
11-04-2007 
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de concerten in de Muziekerije via e-mail?
U kunt uw e-mail adres mailen naar muziekerije@wanadoo.nl

Het adres is 's-Gravelandseweg 6b te Hilversum.
03-04-2007 
 
Het Seinconcert volgend seizoen met de winnaar van het Liszt concours zal liefhebbers van virtuoze pianistiek aanspreken, zo ook volgend bericht:
Bent u aan het piekeren over een vakantiebestemming en bent u een groot liefhebber van componist Franz Liszt, overweeg dan een reisje te plannen naar Raiding.

Dit kleine dorp (in Oostenrijk, bij de Hongaarse grens) is de geboorteplaats van Franz Liszt. In oktober ging al op het landgoed van Liszt een nieuwe concertzaal open: een symmetrisch rechthoekig complex, ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Kempe Thill. En nu is ook het geboortehuis zelf van de componist en pianovirtuoos na een grondige verbouwing opengesteld voor publiek.

In drie kamers zijn foto's, manuscripten en instrumenten te zien die aan Liszt toebehoorden. Opmerkelijk in de collectie is ook het dodenmasker. Den tentoonstelling is voorzien van de nieuwste elektronische snufjes.

De renovatie van het geboortehuis van Franz Liszt kostte 100.000 euro. Meer info: "http://www.lisztverein.at."

09-11-2006 
 
De violiste Liza Ferschtman is uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Muziek Prijs 2006. De 27-jarige violiste wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van het moment. Onlangs voerde ze met de pianist Inon Barnatan in het Concertgebouw alle Beethoven sonates uit. In 2007 volgt ze Isabelle van Keulen op als artistiek directeur van het belangrijkste nationale festival voor kamermuziek, het Delft Chamber Music Festival.
De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding van het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek. Eerder ontvingen onder andere zangeres Jard van Nes, pianist Ronald Brautigam, hoboïste Pauline Oostenrijk, cellisten Pieter Wispelwey en Quirine Viersen, violiste Janine Jansen en trombonist Jörgen van Rijen de prijs. Enkelen van hen waren reeds te gast in de serie Seinconcerten.
06-11-2006 
 
Neem uw Voordeelpas van de Gooi- en Eemlander mee: u krijgt op vertoon ervan 25 procent korting op uw kaarten bij alle voorverkoopadressen. U betaalt dan nog maar 7,50 Euro, in plaats van 10 Euro.
27-05-2006 
 
De Hilversumse Boekhandel is met ingang van heden hoofdsponsor geworden van de serie Seinconcerten. Wij prijzen ons gelukkig de Hilversumse Boekhandel aan ons te hebben kunnen binden, en hopen op een vruchtbare samenwerking. De winkel is gevestigd aan de Leeuwenstraat 36 te Hilversum. De verbintenis is aangegaan voor onbepaalde tijd.
U kunt in de Hilversumse Boekhandel ook kaarten voor de Seinconcerten verkrijgen.

Voor meer informatie over De Hilversumse boekhandel kunt u terecht op de betreffende website, De Hilversumse Boekhandel.


HOME  -   CONTACT  -   ROUTE  -   LOGIN

Website Seinconcerten © 2018

webdesign: avdtol