131e concert 19 januari 2024
Sharon Kam en Enrico Pace
Musici
Sharon Kam klarinet
Enrico Pace piano
Programma
N. Gade Fantasiestücke op. 43
W. Lutoslawski Tanzpräludien
R. Schumann 3 Romanzen op. 94
J. Francaix Tema con variazioni
P. Hindemith Sonata
J. Horovitz Sonatina

Twee musici van wereldniveau bundelen de krachten in een origineel, fris, uitdagend en afwisselend programma. Sharon Kam behoort tot ’s werelds beste klarinettisten en Enrico Pace is sinds het winnen van het Utrechtse Liszt-Pianoconcours niet meer weg te denken van de internationale podia.

Al op zestienjarige leeftijd maakt Sharon Kam haar debuut met orkest, in het Klarinetconcert van Mozart, methet Israel Philharmonic Orchestra. Ze voelt zich thuis in een variëteit aan muziekgenres – van klassiek tot modern en jazz.

Zij werkt als soliste al meer dan twee decennia samen met de bekende orkesten in de Verenigde Staten, Europa en Japan en is als kamermusicus een graag geziene gaste bij muziekfestivals, waar ze o.a. speelde met Antje Weithaas, Daniel Müller-Schott, het Jerusalem Quartet, Leif Ove Andsnes en Enrico Pace. Met hem is zij te beluisteren op een cd met werken van Paul Hindemith, die de Opus Classic Award 2022 won.

Enrico Pace trad meerdere keren op in de serie Meesterpianisten te Amsterdam en werd veelvuldig uitgenodigd door orkesten als het London Symphony Orchestra en de orkesten van Göteborg, Sydney en Melbourne. Dit concert is een geweldige kans om deze musici in een intieme sfeer te kunnen bewonderen.