136e concert 22 november 2024
Nationale Opera Studio
aanvang 20:15 uur
Musici
Sophia Hunt sopraan
Martina Myskohlid mezzosopraan
Steven van der Linden tenor
Joe Chalmers bas-bariton
Daniel Ruiz de Cenzano Caballero piano
Ernst Munneke piano
Programma
Brahms Liebesliederwalzer op.52
John Greer Liebesleid-Lieder

De Opera Studio van de Nationale Opera is opgericht in september 2018 en is een twee jaar durende traineeship voor zeven zangers en een of twee pianisten.
De zorgvuldig geselecteerde deelnemers doen belangrijke ervaringen op door mee te draaien in de professionele omgeving van De Nationale Opera en worden daarnaast individueel gecoacht bij ieder aspect van hun professionele ontwikkeling. Zo doen ze cruciale ervaring op die hun verdere carrière vleugels kan geven. De deelnemers van de Opera Studio treden op tijdens lunchconcerten en foyeravonden, krijgen workshops van internationale regisseurs en coaches, zingen kleine rollen op het grote podium en vertolken hoofdrollen in de jaarlijkse Opera Studio-productie.

De Nationale Opera Studio staat onder artistieke leiding van de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Met haar ruime ervaring als zangeres én zangpedagoog stelt zij voor de jonge talenten een internationaal gerenommeerd programma samen.

Voor dit concert zullen 4 zangers en een pianist naar Hilversum komen om zich te laten horen in een gevarieerd concert, met onder andere de Liebeslieder -Walzer van Johannes Brahms en de ‘Liebesleidlieder’ van de Canadese componist John Greer, een serie zeer geestige liederen, gecomponeerd op teksten van Dorothy Parker. In deze stukken, voor vierhandig piano en vocaal kwartet, zal Ernst Munneke, een van de coaches van de Nationale Opera Studio, een van de partijen voor zijn rekening nemen.

 

Foto’s: Jan Willem Kaldenbach (Daniel, Sophia en Martina)