concert 24 september 2021
Familieconcert
Kaoru's MagiPodium

Aanvang 17.00 uur

Kaarten à €5,- kunt u reserveren via info@seinconcerten.nl

Musicus
Kaoru Iwamura fortepiano
Programma
Mozart, Haydn en Beethoven

Op 24 september beginnen we het nieuwe seizoen met een kinderconcert! Zowel bij het avondconcert als bij het kinderconcert wordt de historische fortepiano in het zonnetje gezet. Bij het kinderconcert gebeurt dat door de Hilversumse pianiste Kaoru Iwamura. Zij treedt door het hele land op met het kinderprogramma “Kaoru’s MagiPodium”. Dat is een concert voor kinderen van 6 tot 99 jaar met de achtergrondverhalen over de muziek en de fortepiano.

Er staat een koffer op het podium. Kaoru neemt ons mee op een reis door de tijd met vrolijke dansstukken. Beleef de klanken van de historische piano in een intieme setting. Een interactieve middag voor jong en oud.

Muziek van Mozart, Haydn en Beethoven. Met o.a. ‘Fantasia’ (circus), menuetten en variaties op ‘Olifantje in het bos’.

Fortepiano is de term voor allerlei soorten historische piano’s. In tegenstelling tot de klavecimbel is de fortepiano de eerste piano met hamers, zodat er “forte” en “piano” (hard en zacht) gespeeld kan worden.

Tijdens deze pianoreis door de tijd speelt Kaoru op haar Stein- vleugel, een Duits model uit de 18e eeuw, ook wel een Mozart- vleugel genoemd. Deze vleugel heeft 5 octaven en heeft minder volume dan de moderne piano met 7 en een half octaaf. En in plaats van voetpedalen heeft deze vleugel twee kniepedalen.