134e concert 7 juni 2024
"The Art of Song"
aanvang 20:15 uur
Musici
Karin Strobos mezzo-sopraan
Martijn Cornet bariton
Ernst Munneke piano
Programma
o.a. Beethoven, Schubert, Brahms, Mahler, Bernstein Liederen

De liedkunst wordt door velen beschouwd als de hoogste kunst, maar heeft anderzijds jammer genoeg soms moeite om een groot publiek te bereiken. Mezzo-sopraan Karin Strobos, bariton Martijn Cornet en pianist (en artistiek leider van de serie) Ernst Munneke willen in een afwisselend, interactief en vernieuwend programma een lans breken voor dit fantastische genre. De mooiste en bekendste liederen zullen worden afgewisseld met onbekende pareltjes. Sterker nog: u mag zelf kiezen welk lied u het liefst wilt horen! Verwacht verder een mini-college met liederen uit alle eeuwen, de verkiezing van de lied top-5, een heuse quiz om uw muzikale kennis te toetsen en heel misschien zelfs een meezing-versie van Erlkönig of een andere ‘topper’.

Karin Strobos was al eerder te gast in onze serie en is bekend als solist bij onder andere de Nationale Opera, en bij vrijwel alle Nederlandse orkesten. Ook Martijn is regelmatig als solist te gast bij de Nationale Opera en vele andere operahuizen en heeft, net als Karin, lange tijd als vaste solist van het Aalto Theater in Essen gewerkt.  Beiden hebben zowel in binnen- als in buitenland een succesvolle carrière. Ernst Munneke werkt als repetitor bij de Nationale Opera en is als liedpianist geschoold door wellicht de bekendste Nederlandse liedpianist, Rudolf Jansen en heeft bovendien masterclasses gevolgd bij wellicht de bekendste liedzanger van de wereld, Dietrich Fischer-Dieskau. Alle musici wonen in Hilversum en omstreken, en daarmee is dit concert het tweede ‘buren-voor-buren-concert’ van dit seizoen!

Belangrijk! Mocht u invloed willen uitoefenen op het programma (en dat zouden wij heel graag willen!), klik dan op de onderste link hieronder en vul een lijst me vier vragen in. We zijn erg benieuwd!