134e concert 7 juni 2024
"The Art of Song"
Musici
Karin Strobos mezzo-sopraan
Florian Just bariton
Ernst Munneke piano
Programma
o.a. Schubert, Brahms, Quilter, Vaughan Williams, Guastavino, Hahn, Duparc, Mahler, Poulenc, Fauré, Schumann, Beethoven, Mendelssohn, Ives, Cole Porter Liederen

NB In tegenstelling tot eerdere aankondigingen zal dit concert Naast Karin Strobos en Ernst Munneke verzorgd worden door bariton Florian Just, en niet door Martijn Cornet. Helaas heeft Martijn zich moeten terugtrekken. We zijn ontzettend blij dat we op korte termijn Florian bereid hebben gevonden om dit concert, met vrijwel hetzelfde programma, van Martijn over te nemen.

De liedkunst wordt door velen beschouwd als de hoogste kunst, maar heeft anderzijds jammer genoeg soms moeite om een groot publiek te bereiken. Mezzo-sopraan Karin Strobos, bariton Florian Just en pianist (en artistiek leider van de serie) Ernst Munneke willen in een afwisselend, interactief en vernieuwend programma een lans breken voor dit fantastische genre. De mooiste en bekendste liederen zullen worden afgewisseld met onbekende pareltjes. Sterker nog: u mag zelf kiezen welk lied u het liefst wilt horen! Verwacht verder een mini-college met liederen uit alle eeuwen, de verkiezing van de lied top-5, een heuse quiz om uw muzikale kennis te toetsen en diverse versies van de beroemde Erlkönig van Goethe!

Karin Strobos was al eerder te gast in onze serie en is bekend als solist bij onder andere de Nationale Opera, en bij vrijwel alle Nederlandse orkesten. Florian begon al op vroege leeftijd met zijn muzikale opleiding bij het Dresdner Kreuzchor en voltooide zijn studie aan de Conservatoria van Amsterdam en Metz bij Udo Reinemann. Hij wordt geprezen om zijn teksthelderheid, expressiviteit en klankcultuur (Komische Oper Berlin), zijn warme, veelzijdige en elegante bariton(CD Éternelle Dualité), en zijn glanzende klankkleur en vocale plasticiteit (Teatro Colon/Buenos Aires). Beiden hebben zowel in binnen- als in buitenland een succesvolle carrière. Ernst Munneke werkt als repetitor bij de Nationale Opera en is als liedpianist geschoold door wellicht de bekendste Nederlandse liedpianist, Rudolf Jansen en heeft bovendien masterclasses gevolgd bij wellicht de bekendste liedzanger van de wereld, Dietrich Fischer-Dieskau. Alle musici wonen in Hilversum en omstreken, en daarmee is dit concert het tweede ‘buren-voor-buren-concert’ van dit seizoen!