139e concert 21 maart 2025
Familieconcert
DOUWE, DE DUIVEL EN ZIJN OUWE MOER
Musici
Frank Groothof concept/spel
Ingrid Geerlings fluit
Pauline Post piano
Programma
Debussy
Poulenc
Prokofjev
Escher
De Hartmann

NB Aanvang 19.00 uur. Kaarten kosten €7,50 en u kunt die bestellen door een email te sturen naar info@seinconcerten.nl. 

FAMILIEVOORSTELLING FRANK GROOTHOF

DOUWE, DE DUIVEL EN ZIJN OUWE MOER

Synopsis
Douwe, een boerenjongen uit een dorpje aan de Linge, gaat vanwege de heersende hongersnood zwerven om op zoek te gaan naar eten voor hem en zijn moeder. Op een van zijn hopeloze tochten komt hij in een bos de opoe van de duivel tegen. Als hij haar helpt krijgt hij als beloning een viool en wanneer hij daarop speelt bemerkt hij dat zijn honger en vermoeidheid verdwijnen. Voortaan lukt het hem om al spelend zijn eten bij elkaar te scharrelen. Maar op een dag ontmoet hij de duivel die hem voorstelt zijn viool te ruilen voor een boekje waarmee hij de toekomst kan voorspellen. “Erg handig als je wil wedden
op de paarden racen of wilt gokken in het casino!”. Douwe stemt toe en binnen de kortste keren is hij schatrijk. Maar hij is niet meer gelukkig want het lijkt wel of hij met zijn viool ook zijn ziel aan de duivel heeft verkocht. Hij beseft dat hij op een of andere manier zijn viool terug moet zien te krijgen….

Dit meeslepende verhaal wordt door Frank Groothof op weergaloze wijze verteld op de prachtige muziek van o.a. Prokofjev, Poulenc en Debussy die LIVE door Ingrid Geerlings en Pauline Post wordt gespeeld! Door dit samenspel zal de muziek het jonge publiek net zo makkelijk aanspreken als het verhaal, om zich daarna voor altijd te nestelen in de poel van hun herinnering.