129e concert 24 november 2023
"Hear, hear....LISTEN!"
Musicus
Claron McFadden sopraan

Artvark Saxophone Quartet

Rolf Delfos Altsaxofoon
Bart Wirtz Altsaxofoon
Mete Erker Tenorsaxofoon
Peter Broekhuizen Baritonsaxofoon
Programma
Improvisaties en eigen composities.

AANVANG 20:15 UUR

In perfecte harmonie, ergens tussen jazz en klassiek, vormen Saxophone Quartet Artvark en Claron McFadden een kwintet dat zich laat inspireren door een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en grappige teksten over het leven, beschreven vanuit het vrouwelijk perspectief, als contrapunt tegen de vele momenten in onze maatschappij, zelfs in de kunsten, waar met regelmaat het mannelijke perspectief op de dingen wordt geprojecteerd.

Het Artvark Saxophone Quartet speelde op grote internationale festivals zoals North Sea Jazz en ging daarnaast bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en componist Philip Glass. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, namen ze in 2010 de CD ‘Sly Meets Callas’ op.

McFadden was al regelmatig in onze serie te gast. Ze studeerde in 1984 af aan de Eastman School of Music in Rochester, New York, verhuisde in datzelfde jaar naar Nederland, waar ze een jaar later haar operadebuut op het Holland Festival maakte. Ze heeft met vele grote namen uit de klassieke en jazzwereld samengewerkt en is een graag geziene solist bij onder meer het prestigieuze Teatro alla Scala in Milaan, de Bayerische Staatsoper en de Royal Opera House in Londen.