121e concert 27 augustus 2022
Familieconcert
BeOpera met Ton Meijer

GRATIS In samenwerking met Open035 en de Nationale Opera.  Aanvang 15.00 uur.

Musici
Ton Meijer acteur
Marijje van Stralen sopraan
Liza Lozica mezzosopraan
Jeroen de Vaal tenor
Melissa Ussery viool
Charles Watt cello
Ernst Munneke piano
Toek Numan muzikale arrangementen
Eric Robillard regisseur
Programma
o.a. Puccini, Verdi, Monteverdi, Mozart

Ton is 12 jaar oud en woont op zolder boven de bakkerij van zijn ouders. Hier bouwt hij hutten, schrijft hij de mooiste gedichten en… bewaart hij zijn grootste geheim. Ton is namelijk gek op opera. Maar wat als zijn klasgenoten daarachter komen?

Be Opera is een muzikale belevenis voor het hele gezin. Vol humor en drama vertelt acteur Ton Meijer over hoe het is om als kind van opera te houden en over de angst om niet voor vol aangezien te worden. Terwijl je beleeft hoe Ton de confrontatie met zijn klas aangaat, maak je kennis met onverwoestbare operafragmenten.

Samen met sopraan Marijje van Stralen maakte Ton Meijer al diverse muziektheatervoorstellingen voor jong publiek. Voor Be Opera sloegen zij de handen ineen met De Nationale Opera, vanuit de gezamenlijke wens om de liefde voor opera over te brengen op een nieuwe generatie. Be Opera speelt in kleine muzikale bezetting op scholen en in theaters door het land. In Amsterdam ging afgelopen juni de theater XL-versie in première, met een ensemble van musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest. In de serie Seinconcerten vindt de première plaats van de ‘Medium-versie’ met drie musici en drie zangers.