109e concert 4 oktober 2019
Dierendagconcert - aanvang 20:15 uur en Kinderconcert - aanvang 17:00 uur
Musici
Karin Strobos mezzosopraan
Hein van Eekert verteller

Buren-voor-Buren ensemble

Melissa Ussery viool
Christiaan Lascea viool
Judith Wijzenbeek altviool
Charles Watt cello
Larissa Klipp contrabas
Leon Berendse fluit
Marcel Geraeds clarinet
Mieke van Dael fagot
Mark Haeldermans slagwerk
Ernst Munneke piano/orgel
Programma
o.a. Daquin, Rameau, Couperin
Poulenc Bestiaire
Schubert/Mahler/Beethoven Liederen
Messiaen Le Merle Noir
Saint Saëns Le Carnaval des animaux

We trappen ons twintigste(!) seizoen af met het welbekende buren-voor-burenconcert. En we grijpen bovendien de gelegenheid om op Werelddierendag een concert te organiseren met – hoe kan het anders – het thema ‘dieren’.

Om 17.00 uur zullen we een gedeelte van dit programma (waaronder het integrale Le Carnaval des Animaux) spelen voor de toekomstige bezoekers van onze concerten. Dit kinderconcert zal maximaal 40 minuten duren en de kaarten voor dit extra concert zijn € 5,- per stuk ((groot-)ouders betalen niet wanneer zij een kaart voor het avondprogramma hebben).

Wilt u naar het kinderconcert komen mail dan uw naam en adres met het aantal kaarten dat u wilt hebben naar: info@seinconcerten.nl

De kinderen worden gevraagd een mooie dierentekening te maken, de mooiste tekeningen laten we zien tijdens het concert.

Op deze avond spelen we met musici uit Hilversum het bekende Le Carnaval des Animaux van Saint-Saëns. Verder hebben we als ‘special guest’ mezzosopraan Karin Strobos. Veelzijdig zangeres en muzikale alleskunner. Karin heeft met de beste orkesten van Nederland opgetreden, maakte volgens de NRC en de Volkskrant een ‘droomdebuut’ bij De Nationale Opera en won belangrijke prijzen in binnen- en buitenland, zowel voor haar interpretatie van het moderne lied, als voor opera. Sinds 2014 heeft Karin Strobos een vast contract bij het Aalto-Musiktheater in Essen, Duitsland. Daar vertolkte ze alle grote mezzo-rollen. Op deze avond zingt ze liederen van o.a. Beethoven, Mahler, Rossini en Ravel, uiteraard met als thema dieren.

Een en ander zal gepresenteerd worden door Hein van Eekert, publicist en presentator vanonder andere NTR Opera Live.