120e concert 3 juni 2022
Canto Ostinato - Buren-voor-Buren
Musici
Esther Doornink Marimba
Mark Haeldermans Vibrafoon/Klokkenspel
Melissa Ussery Viool
Annemijn den Herder Altviool
Ansfried Plat Cello
Ernst Munneke Piano
Mariska Godwaldt Viool
Programma
Simeon ten Holt Canto Ostinato

Buren voor buren-concert: Canto Ostinato

De buren van de Morgenster spelen Simeon ten Holts’ populaire meesterwerk in een uitvoering met piano, slagwerk (marimba, vibrafoon, klokkenspel), viool, altviool en cello.

Simeon ten Holt, de in november 2012 op 89-jarige leeftijd overleden componist, werkte in de jaren zeventig aan Canto Ostinato. Het stuk werd in 1979 voor het eerst uitgevoerd voor drie piano’s en orgel. De precieze bezetting is echter vrij en kan variëren van één piano tot vier piano’s, marimba’s, saxofoons, cello’s, harp, etc, etc. Tijdens de uitvoering van Canto Ostinato worden beslissingen in de uitvoering aan de musici overgelaten met daarin de mogelijkheid om het uren te laten duren.

Een uitvoering van dit stuk is aldus een uitdaging voor de musici: zowel technisch als qua concentratie wordt er veel van ze gevraagd. Voor het publiek is het een moment van even wegdromen en mediteren.
Canto wordt gerekend tot de minimalistische muziek en is een van de beroemdste werken uit de hedendaagse Nederlandse klassieke muziek.

Dit concert eigent zich uitstekend om relaxed te liggen of te hangen. Zitzakken zijn aanwezig. Neem gerust kussens mee!