78e concert 21 maart 2014
'Von Geistern, Elfen und Hexen'
Musici
Christianne Stotijn mezzosopraan
Hans Eijsackers piano
Programma
Schubert liederen
Wolff liederen
Mousorgski liederen
Tchaikofski liederen

Weinig zangeressen van Nederlandse bodem zijn internationaal zo succesvol als Christianne Stotijn. Het is een bijzondere eer dat Christianne voor een liedavond ons podium aandoet.

Stotijn treedt op in alle grote concertzalen en operahuizen ter wereld, van het Concertgebouw in Amsterdam tot Carnegie Hall in New York. Operarollen vertolkte zij in theaters als de Opéra National de Paris en La Monnaie Brussels.

Stotijn werkte samen met dirigenten als Bernard Haitink, Claudio Abbado, Yannick Nézet-Séguin en Gustavo Dudamel, en orkesten als de Berliner Philharmoniker, Het Concertgebouworkest en het London Symphony Orchestra.

Christianne Stotijn zong reeds diverse wereldpremières van onder andere Thomas Adès, Ned Rorem en met name Michel van der Aa, van wie zij samen met haar broer, contrabassist Rick Stotijn -eerder ook te gast in de serie Seinconcerten-, een nieuwe compositie uitvoerde tijdens het Prinsengrachtconcert 2012.

Haar grootste passie echter ligt bij het lied en samen met haar duopianist Hans Eijsackers stelde zij dit programma met als titel ‘Von Geistern, Elfen und Hexen’ samen, speciaal voor dit Seinconcert.

 

Foto: Stephan Vanfletteren