86e concert 15 januari 2016
Schuberts Winterreise
Musici
Thomas Oliemans bariton
Rudolf Jansen piano
Programma
Schubert Winterreise

Een uitvoering van de “Winterreise” neemt in Nederland de mythische vormen aan van een uitvoering van de Matthäus-passion. Het NRC schreef over een concert van Thomas Oliemans met deze prachtige liedcyclus van 24 liederen: “Het interessante is dat Oliemans er met zijn warme, diepe en kleurrijke timbre en zijn acteertalent in slaagt een frisse uitstraling te geven aan de bijna twee eeuwen oude liederen over afwijzing, eenzaamheid, de ijzige natuur als weerspiegeling daarvan en de onzekerheid over het erná”
Thomas Oliemans heeft een succesvolle internationale carrière, zowel als opera-oratorium- en liedzanger. In het liedrepertoire werkt hij samen met pianisten als Malcolm Martineau, Rudolf Jansen en Paolo Giacometti en trad hij op in alle grote zalen van europa.
Rudolf Jansen is demeest bekende liedbegeleider van Nederland en werkte samen met grote zangers als Robert Holl, Elly Ameling, Barbara Bonney en Brigitte Fassbänder. Hij maakte meer dan 120 cd-opnamen waarvan er twee met een Edison zijn onderscheiden.

(fotografie Thomas Oliemans: Marco Borggreve)