87e concert 12 februari 2016
Valentijnsconcert
Musici
Tania Kross mezzosopraan
Michael Wilmering bariton

Buren-voor-buren ensemble

Peter Weimar viool
Melissa Ussery viool
Marjolein de Waart altviool
Ansfried Plat cello
Ernst Munneke piano
Hein van Eekert presentatie
Programma

Peter Weimar viool

Verrassingsconcert

Als nieuw onderdeel van de Seinconcerten is er dit jaar een verrassingsconcert waar professionele musici uit de buurt het podium delen met internationale gastsolisten, een ‘buren-voor-buren’-concert.
Tania Kross was al eerder met veel succes te gast in deze serie, en behoeft eigenlijk geen introductie. Michael Wilmering is een jonge bariton, die al de nodige successen heeft gevierd op diverse podia in binnen- en buitenland.
Kom genieten van een feestelijke avond vol verrassingen. Op het programma staan liederen, aria’s en kamermuziekwerken van Mozart, Elgar, Schumann, Mendelssohn, De Falla, Montsalvatge, Rossini, Piazzola en Gershwin. Bovendien zullen er van de nieuwste cd van Tania Kross (Krossover: Opera Revisited) gedeeltes te horen zijn in een nieuwe bewerking voor strijkkwartet en piano. Een concert voor iedereen!

Rondom het concert zal er een expositie zijn van schilderijen van Tamara Giesberts. Meer informatie over haar werk vindt u op www.tamart.nl.
Om 19.30 uur vindt een lezing plaats over de vriendschap (lees:liefde) tussen Clara Schumann en Johannes Brahms, door onze vaste inleider van dit seizoen: Joop van Velzen. Meer informatie vindt u op zijn website: www.musicinlife.nl.