118e concert 10 december 2021
Nationale Operastudio

DIT CONCERT GAAT NIET DOOR!

Musici
Claire Antoine Sopraan
Maya Gour Mezzo-sopraan
Ian Castro Tenor
Chanhee Cho Bariton
Jan-Paul Grijpink Piano
Ernst Munneke Piano
Programma
John Greer Liebesleidlieder
Diverse componisten Liederen, duetten, ensembles

HELAAS KAN DIT CONCERT NIET DOORGAAN IN VERBAND MET DE CORONA MAATREGELEN

 

De Opera Studio van de Nationale Opera is opgericht in september 2018 en is een twee jaar durende traineeship voor zeven zangers en twee pianisten.
De zorgvuldig geselecteerde deelnemers doen belangrijke ervaringen op door mee te draaien in de professionele omgeving van De Nationale Opera en worden daarnaast individueel gecoacht bij ieder aspect van hun professionele ontwikkeling. Zo doen ze cruciale ervaring op die hun verdere carrière vleugels kan geven. De deelnemers van de Opera Studio treden op tijdens lunchconcerten en foyeravonden, krijgen workshops van internationale regisseurs en coaches, zingen kleine rollen op het grote podium en vertolken hoofdrollen in de jaarlijkse Opera Studio-productie.

De Nationale Opera Studio staat onder artistieke leiding van de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Met haar ruime ervaring als zangeres én zangpedagoog stelt zij voor de jonge talenten een internationaal gerenommeerd programma samen.

Voor dit concert zullen 4 zangers naar Hilversum komen om zich te laten horen in een gevarieerd concert, met onder andere de ‘Liebesleidlieder’ van de Canadese componist John Greer, een serie zeer geestige liederen, gecomponeerd op teksten van Dorothy Parker. Ze worden begeleid door de vaste pianisten van de Nationale Opera: Jan-Paul Grijpink en Ernst Munneke.